Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. Dessel Sport
4 2
28.08.2004 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Luc Wouters

Lijnrechters:
Denis Bruggeman - Jean-Marie Thijs
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

Alex aan 't kanon!

Eigen bericht - 't Was lang zoeken en gissen tijdens de opwarming. Edwin Ouon maakte, samen met Fangzhuo Dong, GabriŽl Persa en Dennis Duinslaeger, deel uit van de invallerskern. En dus leek niemand echt aanspraak te zullen maken op de rechtsachterplaats. Of... Harald Pinxten zou plots een stapje opzij moeten zetten en Bernt Evens een hele rij achteruit. Zoveel positiewijzigingen? 't Leek niet logisch... Met Souleymane Mamam was de keuze van de coach ongewoon en een beetje gedurfd.
Niet zo verrassend nam Jens Govaerts de plaats op links van de jonge Ghanees Nana Asare over. Allicht een beetje vermoeid. "Niet helemaal topfit," verklaarde coach Tipuric zijn keuze achteraf. Andere Ghanees om aan de aftrap te komen: Abdul Iddrisu. Roepnaam: Nafiu. Beroep: beweeglijke targetman. Afwachten wat die uit zijn stevige dijen zou weten te schudden.

R Antwerp FC begon vrij aardig, maar kon zich niet helemaal doorzetten. De Desselse coach had met o.m. Saluhu en Costoulas een stevige afweergordel meegebracht, al deden ze zeker meer dan verdedigen alleen. De groen-witte Kempenaars prikten vinnig tegen. In die eerste minuten stonden de beide doelmannen nochtans een beetje werkeloos toe te kijken. En toch moest Heilmann dat belangrijke vroege doelpunt (8') incasseren. Nafiu Iddrisu zaaide verwarring in de box en Alexandre Di Gregorio bracht rood-wit aan het juichen (1-0). K Dessel Sport FC leek wel door een wilde wesp gestoken, want reageerde als een furie. Bijna iedereen werd 'onder de voet gelopen'. Ook het thuispubliek was een beetje met verstomming geslagen. Yves Feys stond gereed om met zijn vuisten af te weren. Vamesu plaatste de rebound naast. Een corner in handen van Feys. Een vluchtschot van Geudens naast, een boksbal via Yves Feys over doel. Harald Pinxten sprong zijn doelman op de lijn bij. 't Was alle hens aan dek bij de rood-witten.

De Antwerp Harmonie pikte het signaal op en steunde vanop tribune I. Het 'experiment' Souleymane Mamam was geen onverdeeld succes. Bovendien liep het in de middenzone niet opvallend gesmeerd. Net nadat coach Tipuric met een vervanging reageerde, viel de Desselse goal. Edwin Ouon werd koudweg uitgelopen en Heylen zette met een forse lage knal via de linker paal de bordjes in evenwicht. Net als woensdag was het genot voor de tegenstander van korte duur. Een vrijschop van Alex Di Gregorio op een bos van benen en terug voor diens linkervoet. Zonder aarzelen ging de bal rechttoe in doel (2-1). En nog waren de Desselnaars niet geÔntimideerd, wel integendeel. Ze trokken opnieuw ten aanval. Massaal, maar niet blind. Het bleef wel oppassen geblazen, want stilaan kwam de roodwitte linkerflank onder stoom. Doelman Heilmann moest met een forse sprong een scherpe voorzet van Giovanni Federow onschadelijk maken. Aan de overkant kwam Thijs nog dichter bij de waarheid. Met een magistrale krul dook de bal in het dak van het doel. Dessel stond een tweede keer langszij (2-2).

De bezoekers gingen voor de rust twee keer tegen het vilt. Krabbelden twee keer overeind, maar leken onmiddellijk na de herneming de definitieve knock-out nabij. Enig mooi plaatste Giovanni Federow op het hoofd van Nafiu Iddrisu. Tegen diens millimeterpreciese kopbal onder de dwarsbalk stond Heilmann machteloos (3-2). En nog gaven ze zich niet gewonnen, al kwamen ze op het uur wel erg goed weg. De scheidsrechter legde een handspel binnen de rechthoek niet op de stip. Tegen het gele gevaar en dat kwam in hun geval zeker niet uit de scheidsrechterlijk achterzak, waren ze niet opgewassen. Fangzhuo Dong wordt met de week mondiger, slimmer en sterker in de duels. Zijn vuurkracht is al lang geen geheim wapen meer. Hij rondde een copy book-counter, opgezet door Bernt Evens en Giovanni Federow, beheerst af (4-2). Een prima lange voorzet van Bernt Evens nam hij vervolgens in een tijd op de slof. Heilmann had een bijzonder scherpe reflex nodig om hem het scoren te beletten.

Hoe graag de Desselse coach Ives Serneels met een stuntje had uitgepakt op de Bosuil, de cijfers waren onverbiddelijk. Op basis van een goeie eerste helft mocht hij misschien een grotere beloning opeisen, maar de punten bleven wel degelijk alle drie verdiend in Deurne. Groots hoe de Antwerpcoach na afloop zijn beide rechtsachters in bescherming nam. Hij stelde zijn prognoses opnieuw een weekje uit. Het moedige Desselse weerwerk houdt de Bosuilvoeten op de grond!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/08/2004)
 
Minuut per minuut
08' G O A L: Nafiu Iddrisu mist alleen voor de doelman, Alexander Di Gregorio is wel bij de pinken en trapt binnen: 1-0.
13' Van Gestel trapt alleen voor doel onbegrijpelijk naast.
15' Van Gestel omspeelt Yves Feys, maar Harald Pinxten haalt de bal van de lijn.
19' De vrijstaande Geudens trapt na hoekschop van Heylen net naast.
25' Yves Feys tikt een vrijschop van Van Gestel met veel moeite in hoekschop.
32' G O A L: Heylen scoort met een harde, lage knal in de korte hoek (1-1).
33' G O A L: Alex Di Gregorio trapt een vrijschop in twee tijden binnen (2-1).
41' G O A L: Thijs verslaat Feys met een prachtig schot in de winkelhaak(2-2).
46' G O A L: Nafiu Iddrisu kopt een vrijschop van Fedorow binnen (3-2).
58' Iddrisu kapt zich vrij, maar trapt naast.
67' Heylen trapt voorlangs.
76' G O A L: Fangzhuo Dong scoort na een snelle tegenstoot via Bernt Evens en Giovanni Fedorow (4-2).
78' Heilmann redt een vluchtschot van Fangzhuo Dong.
(Bron: GvA - 28/08/2004)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. Dessel Sport

Elftallen

1 Yves Feys (K)
13 Souleymane Mamam
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
3 Jens Govaerts
4 Bernt Evens
12 Gideon Imagbudu
7 Alexandre Di Gregorio
20 Giovanni Fedorow
11 Dejan Mitrovic
18 Abdul-Nafiu Iddrisu
1 Davy Heilmann
2 Rachid Saluhu
3 Dries Vandenwijngaert
4 Gerd Heylen (K)
5 Sotirios Costoulas
6 Georgica Vamesu
13 Dieter Conderaerts
12 Kevin Geudens
19 Ken Thijs
10 Davy Van Gestel
18 Bula Bula Alafu

Wissels

30' 13 Souleymane Mamam (uit)/
2 Edwin Ouon (in)
 
55' 11 Dejan Mitrovic (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in)
 
87' 18 Abdul-Nafiu Iddrisu (uit)/
16 GabriŽl Persa (in)
 
10 Davy Van Gestel (uit)/
17 Thomas Meeuwsen (in)
58'
 
3 Dries Vandenwijngaert (uit)/
8 Oguz Ozcan (in)
68'
 
2 Rachid Saluhu (uit)/
7 Wouter Vosters (in)
80'
 

Begin Match
8' Alexandre Di Gregorio 1-0      
29' Alain Van Mieghem      
      Gerd Heylen 1-1 31'
33' Alexandre Di Gregorio 2-1      
      Ken Thijs 2-2 40'
44' Edwin Ouon      
Ruststand 2-2
46' Abdul-Nafiu Iddrisu 3-2      
75' Fangzhuo Dong 4-2      
90' Eindstand 4-2 90'
TERUG