Vierde official: Marcel Javaux
Toeschouwers: 11.500

R Antwerp FC geklopt door aartsrivaal
ANTWERPEN - GBA is de club van 't Stad. De titel zegt voor buitenstaanders misschien niet veel, maar voor echte Antwerpenaren is het een prijs die de benaming van landskampioen evenaart.

De wedstrijd had in het eerste kwartier alles van een derby. Stevige duels en de nodige doelkansen voor beide teams. De brilscore was uiteindelijk een teleurstellende, maar rechtvaardige tussenstand. Het verweer van de rood-witten was iets feller en het doelpunt voor de thuisploeg hing in de lucht.

In de tweede helft kwam dat er ook. Ki-Hyeon Seol bereikte Patje Goots die zich vrijkapte en laag binnenschoot: 1 - 0. Een verdiende score op dat moment. Het doelpunt betekende ironisch genoeg het keerpunt in de wedstrijd. GBA ging opeens sneller en heviger in de duels. Zeven minuten na de goal van Patje Goots, kwam de 1 - 1 ook op het bord. Philip Haagdoren, die nog last ondervond aan de achillespees, werd 'neergehaald' in de zestien en scheidsrechter Allaerts wees onverbiddelijk naar de stip.

Herreman (ex-Gent) zette de strafschop om en de bordjes hingen weer gelijk. De ploeg die het laatst scoorde, had heeft het meeste vertrouwen en zo ging GBA in de laatste twintig minuten op zoek naar de overwinning. Het schot van Van de Weyer schroeide de vuisten van Oldrich Parizek. De daaropvolgende hoekschop van Marinovic werd door Degryse in het doel gewerkt. Een golden goal, ook in de stand bleef GBA voor R Antwerp FC.
(bron: sportnet - 19/11/2000)

Minuut per minuut
05' Patje Goots ontfutselt de bal aan de ver uitgelopen Knezevic, maar Dhont keert zijn schot van de lijn.
43' Marc Van Britsom kopt een voorzet van Ki-Hyeon Seol naast.
53' G O A L: Ki-Hyeon Seol bedient Goots. De roodwitte spits draait rond zijn bewaker en schiet de 1-0 laag binnen.
58' Lendvai legt de bal panklaar voor Van de Weyer. Die trapt binnen bereik van Oldrich Parizek.
60' G O A L: Oldrich Parizek haalt de doorgebroken Haagdoren neer. Allaerts aarzelt niet en legt de bal op de stip. Herreman zet de strafschop om: 1-1.
72' De uitgelopen Oldrich Parizek levert de bal in bij Van de Weyer. Hij lobt naast het lege doel.
81' G O A L: een schot van van de Weyer schroeit de vuisten van Oldrich Parizek. Marinovic kopt de daarop volgende hoekschop van Degryse binnen: 1-2.

15 Robbie Van de Weyer

67' 18 Zoran Campara (uit)/
20 Jurgen De Neys (in)

73' 19 Patrick Goots (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)

79' 26 Ki-Hyeon Seol (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)

16 Steve Cooreman (uit)/
10 Aleksander Mutavdic (in)
44'

2 Djordje Svetlicic (uit)/
21 Bart Van Zundert (in)
46'

6 Philip Haagdoren (uit)/
23 Moumouni Dagano (in)
77'

Stefan Leleu
      Manu Karagiannis
      Aleksander Mutavdic
53' Patrick Goots 1-0
      Tony Herreman (penalty) 1-1 60'
      Vinko Marinovic 1-2 81'
90' Eindstand 1-2 90'