Marc Engelen - Leon Franken
Toeschouwers: 9.500

Na K Lierse SK - R Antwerp FC

Liersetrainer Jos Daerden krijgt een fluitconcert voor de beslissende wissel De Keyser-Hasenhüttl - Darko Pivaljevic scoort en blundert

LIER - "Bloed, zweet en tranen," Jos Daerden haalde die krachttermen boven om zijn gehoor erop te wijzen dat de tweede thuiszege van K Lierse SK er met veel moeite was gekomen. De Liersetrainer liet Hasenhüttl en Zdebel in onderling overleg op de bank en verving de geblesseerde Van Meir door de jonge De Keyser. Zdebel nam na de rust de plaats in van Haagdoren. Ook dat was volgens Daerden afgesproken. "Beiden sukkelden met blesures," verklaarde hij.

K Lierse SK begon het best met kleine kansjes voor Haagdoren en De Gier, maar moest na een kwartier het overwicht aan bezoeker R Antwerp FC laten. Bimbo Fatokun schoot van kortbij over. Darko Pivaljevic kopte op de lat. Manu Godfroid stelde met een vrije trap Vande Walle op de proef. Het doelpunt van R Antwerp FC kwam er na een flater. Van de Weyer leverde in en Darko Pivaljevic ging op zijn bekende manier aan de haal. Vande Walle kloppen was een klein kunstje (0-1). R Antwerp FC werd even voor de rust tot tien herleid en kon in de tweede helft bijna louter aan verdedigen denken.

K Lierse SK bracht niet veel constructiefs voor elkaar. De Keyser stelde Aleks Klak op de proef en Zdebel besloot naast. Met de komst van Hasenhüttl werd de thuisploeg gevaarlijker. Drie minuten stond hij op het veld en de gelijkmaker hing tegen de touwen. De Oostenrijkse spits schoot eerst op Aleks Klak, De Gier was succesvol in de herneming (1-1). Negen minuten voor affluiten legde Hasenhüttl met succes terug. Zdebel zorgde voor 2-1. K Lierse SK speelde niet goed. Het bibberde bij elke Antwerpse tegenaanval, maar kon zijn eerste thuiszege sinds de competitieopening op 8 augustus inschrijven (L.V. - GvA - 10/11/1997).

9 Darko Pivaljevic

46' 9 Philippe Haagdoren (uit)/
14 Thomas Zdebel (in)

65' 5 Tim De Keyser (uit)/
10 Ralf Hasenhüttl (in)

81' 7 Peter Huistra (uit)/
16 Carl Hoefkens (in)

10 Sandro da Silva (uit)/
6 William Verbeeck (in)
46'

4 Geert Emmerechts (uit)/
7 Zoran Campara (in)
60'

19 Bimbo Fatokun (uit)/
18 Paulo Americo (in)
80'

22' Ives Serneels
      Darko Pivaljevic 0-1 34'
      Darko Pivaljevic 40'
Ruststand 0-1
47' Jack De Gier
      Geert Emmerechts 53'
66' Nico Van Kerckhoven
67' Jack De Gier 1-1
81' Robbi Van de Weyer
81' Thomas Zdebel 2-1
90' Eindstand 2-1 90'