Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Tubantia F.C. R. Antwerp F.C.
0 6
10.04.1932 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Lamoureux

Wedstrijdverslag

Na Tubantia FC - Royal Antwerp FC
De laatste dag van de competitie bracht ons nog een derby en deze had betrekkelijk weinig volk te been gebracht. Het slechte weder en de concurrentie van de velodroom waren er voorzeker voor veel tusschen. Heer Lamoureux roept de ploegen in 't veld ten 3 ure.

Royal Antwerp FC wint den toss en staat al direct corner toe zonder gevolg. Er wordt zonder overtuiging gespeeld. De aanvallen van de beide ploegen missen afwerking. Op center van Dis Bastin rerdt Victor Dockx in extremis. Op de 14e minuut gaat Willy Ulens op pas van Sooi(ke) De Vries door en Van Belleghem moet visschen. Tubantia FC bekomt corner. Na doelworsteling zet Mees naast. Wederzijdsche aanvallen volgen zich op. Dis Bastin spant zich in. Op center van Sooi(ke) De Vries redt Van Belleghem netjes. Op schot van Willy Ulens duikelt de lokale doelman gepast. Tubantia Fc bekomt een vrijschop, waarna R.A.F.C. langs Charles Simons en Dis Bastin evenmin profijt trekt uit toegestane free-kicks. Het is een ware vriendenpartij. R.A.F.C. is duidelijk beter, maar neemt de geboden kansen niet te baat. Tubantia FC valt aan langs Lambert. Rust is daar met 0-1 voor R.A.F.C.

Bij 't hernemen valt R.A.F.C. aan, doch Tubantia FC weert zich goed. Een lange bestorming voor 't locale doel ziet Wauters hands begaan. Flor Lambrechts zet den vrijschop naast. Op inzet van Dis Bastin trekt Willy Ulens rakelings over. Op de zesde minuut combineert R.A.F.C. Willy Ulens scoort nummer twee op pas van Flor Lambrechts. Corner voor R.A.F.C. ziet Jos Van Beeck koppen, doch Van Belleghem stopt. Op center van J. Dockx schiet Flor Lambrechts over. Als Sooi(ke) De Vries inzet, redt Van Belleghem onvoldoende. Willy Ulens herneemt en schiet op den paal! Ondertusschen hebben Mees en Cohen van plaats verwisseld. Cohen mist een reuzenkans. Op de 15e minuut mist Buls. Dis Bastin zet in en Willy Ulens maakt er 0-3 van. Willy Ulens verkijkt een reuzenkans. Dan volgt een bestorming voor het locale doel zonder uitslag, spijts herhaald inzenden van Dis Bastin.

Flor Lambrechts schiet daarna hoog over. Op de 21e minuut geeft Willy Ulens aan Flor Lambrechts die schiet. Van Belleghem houdt, doch Flor Lambrechts herneemt en 't is 0-4. Twee minuten later lukt Sooi(ke) De Vries op pas van Jos Van Beeck nummer vijf. Louis Somers houdt dan een goed schot van Van den Broeck en een vrijschop, door Mees genomen. Van Belleghem houdt dan een kei van Dis Bastin. De regen doet zijn verschijning. Tubantia FC speelt een tikje beter. Jos Van Beeck verkijkt een eenige kans voor doel. Op de 39e minuut wordt Flor Lambrechts gehaakt. Willy Ulens geeft den strafschop, Van Belleghem redt. Op de 40e minuut lukt Willy Ulens nummer zes op center van Dis Bastin.

Onze beschouwingen
R.A.F.C. was overdonderend baas. Na een kalme eerste helft wisten de rood-witten zich in te spannen en nog vijf maal na de poos aan te teekenen. Bij R.A.F.C. vielen Rik De Deken, Frans Peeraer, Dis Bastin en Sooi(ke) De Vries op, na de rust ook het binnentrio. Bij Tubantia FC was Van den Broeck de beste. Met hem mogen we misschien V. Dockx en Buls vermeld. Heer Lamoureux leidde goed.
(bron: GvA - histosch archief - 11/04/1932)

Statistieken

Tubantia F.C. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Louis Van Belleghem
Victor Dockx
Gustaaf Dockx
Van den Broeck
Coenraad Cohen
Jozef Wouters
Pierre Lambert
Frans Buls
Jozef Mees
Frans Bertels
John Dockx
Louis Somers
Pol Dua
Rik De Deken
Charles Simons
Alfons Mertens
Frans Peeraer
Sooi(ke) De Vries
Flor Lambrechts
Willy Ulens
Jos Van Beeck
Désiré Bastin

Wissels


Begin Match
      Willy Ulens 0-1 14'
Ruststand 0-1
      Willy Ulens 0-2 51'
      Willy Ulens 0-3 60'
      Flor Lambrechts 0-4 66'
      Sooi(ke) De Vries 0-5 68'
      Willy Ulens 0-6 85'
90' Eindstand 0-6 90'
TERUG