0 4
23.01.1927 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Henri Christophe

Na Royal Antwerp FC - Berchem Sport

De Antwerpsche derby is met een nederlaag voor Royal Antwerp FC geëindigd, na een match die geen oogenblik een geestdriftig spel te zien gaf. Door beter afgewerkte aanvallen, heeft Berchem Sport haar overwinning verdiend tegen R.A.F.C., dat vanaf den aanvang als een verloren team speelde. Heer Christophe had de leiding over de ploegen.

Ferdinand Wertz wint den toss. Berchem Sport dat aftrapt, is dadelijk in 't rood-witte kamp. Aan den 4en minuut doelt Dries op overzet van Bierque het eerste punt. Een poging van Dis Bastin en van Van Goethem leveren niets op en het spel verloopt gedurende verscheidene minuten zonder historie. Hoogstaand spel wordt er trouwens niet vertoond, daar de aanvallen zich bepalen bij persoonlijke pogingen. Aan de rust krijgt Sus Van den Cloot een bal van Claes te pakken zoodat met 0-1 in het voordeel van Berchem Sport gedraaid wordt.

Tijdens de eerste minuten schijnt het spel te vlotten. Ferdinand Wertz heeft terug plaas genomen naast Camiel Simons, terwijl Gustaaf Meiren op de centervoorplaats staat en Alfons Mertens zijn post van spil heeft hernomen. Peeters heeft dadelijk in te grijpen op schot van Camiel Simons, terwijl Dries Sus Van den Cloot aan het werk zet. Aan den 8en minuut komt het leder op free-kick na een reeks passen, bij Cootmans en Dries die onhoubaar nummer twee inzendt.

Het spel wordt weldra terug onsamenhangend, waarbij combinatiespel zoek is. Berchem Sport valt af en toe aan. Sus Van den Cloot kan een schot van Claes in corner wegduikelen. Aan den 37en minuut kan Bierque een center plaatsen, waarvan Cootmans profiteert om nummer drie aan te teekenen. Vijf minuten later centert Bierque en Cootmans is er als de kippen bij om het vierde en laatste punt in te zenden.

(bron: GvA - historisch archief - 23/01/1927)

Jozef Cootmans 0-4 87'
90' Eindstand 0-4 90'