Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Royal Berchem Sport R. Antwerp F.C.
0 4
02.10.1932 Plaats: Het Rooi

Scheidsrechter: Henri Christophe

Wedstrijdverslag

Na R. Berchem Sport - Royal Antwerp FC

De eerste 'derby' van het seizoen had veel volk naar het terrein van R Berchem Sport gelokt. Royal Antwerp FC verving Charles Simons door Bert D'Hollander, terwijl R.B.S. een gansch gewijzigd elftal in rang stelde. Om 3 ure roept heer Christophe de teams tussen de krijtlijnen. Nadat Rik De Deken den toss gewonnen heeft, start Verboven tegen den wind. De eerste aanval komt van R.B.S., maar Rik De Deken trapt weg. Op missen van Strommingers is Dis Bastin met den bal weg, zijn center wordt echter niet benut. Op center van Sooi(ke) De Vries kogelt Willy Ulens naast. Aan de zevende minuut zet Bert D'Hollander naar voren. Langs Jos Van Beeck en Flor Lambrechts zit nummer een naast Woestadt in het net. Op center van Eeckels komt Verboven voor doel. Het leder vliegt naast.

Nobels loopt weg, maar schiet op den paal. Nadat Rik De Deken heel behendig den bal van Eeckels heeft afgepakt, loopt Willy Ulens weg, maar scheert den doelpaal. Jos Van Beeck kopt naast op center van Sooi(ke) De Vries. R.A.F.C. is thans de aanvallende partij, maar heeft geen geluk wanneer Sooi(ke) De Vries voor open doel mist en Willy Ulens vervolgens op den paal te pletter zendt. Willy Ulens vindt even later met een kort shot Woestadt op zijn plaats. R.B.S. komt wel eens met een wijden hoogen voorzet of op ontsnapping van Eeckels in het Antwerpkamp, maar de bezoekers zijn doorlopend in de meerderheid met zijn laag kort passenspel. Een corner langs weerskanten doet niets uit. Aan de 43e minuut krijgt Willy Ulens in het veld den bal toegespeeld.

Hij loopt alleen weg en zendt nummer twee in. Woestadt verwerkt nog een schot van Dis Bastin over de lat. De rust is daar met 0-2 voor R.A.F.C.

Louis Somers krijgt bij de hervatting een eerste shot van Van Camp te verwerken. Op missen van De Pellecijn, komt Sooi(ke) De Vries gevaarlijk voor doel. Hij passert naar Willy Ulens die tot slot boven de lat zendt. Het leder blijft een tijdje voor de kooi van Louis Somes. Verboven zendt rakelings op den doelman, waarna hij den bal hernemend, naast den paal zendt. Op prachtcenter van Dis Bastin zendt Willy Ulens naar doel, Woestadt duikelt gepast. Willy Ulens zendt nog een paar malen te hoog. Na een free-kick komt het leder terug langs Bert D'Hollander en Jos Van Beeck, maar Woestandt heft den kopstoot nog juist te pakken. Als R.A.F.C. terug aandringt, aanziet heer Christophe een hands van Stommingers als onvrijwillig. Verboven en De Hoey verwisselen van plaats.

Aan de 30e minuut breekt Willy Ulens weer door en maakt op zijn eentje nummer drie. Bij een der zeldzame bezoeken van de geel-zwarten in het Antwerpkamp, vindt De Hoey tweemaal gelegenheid voor open doel te missen. De laatste minuten brengen weinig afwisseling. Veel toeschouwers verlaten het terrein. Louis Somers houdt een balletje van De Hoey. Aan de 43e minuut breekt Flor Lambrechts door, doch de Pellecijn haakt hem. Willy Ulens zet den straschop in nummer vier om. Het einde komt alzoo met 0-4. Door de volstrekte meerderheid van R.A.F.C. verliep de match eerder saai en eentonig.


(bron: GvA - historisch archief - 02/10/1932)

Statistieken

Royal Berchem Sport R. Antwerp F.C.

Elftallen

Henri Woestadt
Strommingers
Joseph De Pellecijn
Oscar Maes
Emile Stijnen
Edouard Van Brandt
Marcus De Hoey
Pieter Nobels
Louis Verboven
Van Camp
Joseph Eeckels
Louis Somers
Pol Dua
Rik De Deken (K)
Bert D'Hollander
Frans Peeraer
Toon Corbet
Sooi(ke) De Vries
Flor Lambrechts
Willy Ulens
Jos Van Beeck
Désiré Bastin

Wissels


Begin Match
      Flor Lambrechts 0-1 7'
      Willy Ulens 0-2 43'
Ruststand 0-2
      Willy Ulens 0-3 75'
      Willy Ulens (penalty) 0-4 88'
90' Eindstand 0-4 90'
TERUG