Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Royal Berchem Sport
3 0
05.12.1954 Plaats: Bosuilstadion
Toeschouwers: 9.144

Wedstrijdverslag

Antwerp overwon zichzelf en Berchem
In de eerste helft zagen we een goede derby met langs beide zijden enkele kansjes. Op het halfuur kwam Antwerp op voorsprong. Bij een kogel van Verbruggen loste Schilders de bal. Bertels zette er zijn voet tegen, maar Van de Ven kon, voorlopig, redden in samenwerking met zijn doelman. Dan was het Verbruggen die de kans gebruikte om een derde keer de bal van dichtbij richting net te zenden. Deze keer was het wel raak (1-0).

Na het uur kwam Berchem er niet meer aan te pas. De Berchem-verdediging had tot dan toe stand kunnen houden door hun zelfbeheersing en hun opstelling, maar vanaf de vijftiende minuut van de tweede helft werden de geel-zwarten herhaaldelijk uit verband gespeeld. Het begon met een schot van Verbruggen die op de uitgelopen Schilders zond. Het ging verder met een tweetal schoten van Bertels die de Berchem-doelman, dankzij fantastische zweefsprongen, over de deklat stompte. Flink keeperswerk!

Na vijfentwintig minuten kon de Berchem-keeper echter niets beginnen tegen een schot van Wouters. De linksbuiten kreeg de bal na fraai voorbereidend werk van Verbruggen-De Ridder-Bertels, die met een schijnbeweging een tweetal spelers in de luren legden en naar Wouters stuurde. Het schot van de linkbinnen was hard, juist en onhoudbaar (2-0).

Geen vijf minuten later was het een toegewijde De Backker, die ruim zijn aandeel had bij het voortreffelijk aanvalswerk en afwerking, die met het hoofd scoorde (3-0).

Met een achterstand van drie doelpunten legden de geel-zwarten zich vanzelfsprekend bij de zaken neer en er was verder Schilders nodig, die zich goed herpakte, om verdere doelpunten te voorkomen.
(05/12/2017)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Royal Berchem Sport

Elftallen

Vic Van Offenwert
Eddy Wauters
Jos Van Ginderen
Leon Wouters
Vic Mees
Stan De Backker
Bob Maertens
Louis De Ridder
Jef Van Der Linden
Eddy Bertels
Louis Verbruggen
Roger Schilders
Maurice De Mondt
Leopold De Hert
Lucien Pieters
Pieter Van de Ven
Joseph Mersie
Frans Schellens
Leo Goris
Frans Loos
Albert De Hert
John Vercammen

Wissels


Begin Match
30' Louis Verbruggen 1-0      
Ruststand 1-0
70' Leon Wouters 2-0      
75' Stan De Backker 3-0      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG