2 0
12.12.1926 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: De Gotte

Na Royal Antwerp FC - R. Beerschot A.C.

Tegen alle verwachting in, heeft Royal Antwerp FC een overwinning behaald op R Beerschot AC, waarin men tevergeefs een kampioenenteam gezien zou hebben. R.A.F.C. heeft zich overtreffen en haar verdiende zegepraal is des te schooner, als men rekening houdt dat na 35 minuuten spel Sus Van den Cloot uitviel en deze overwinning behaald werd met tien man. R.B.A.C. bestond geen oogenblik en was als ontredderd door het vlugge spel der rood-witten. Zelfs wanneer er maar negen valiede Antwerpmen meer op het terrein waren, knoeide R.B.A.C. al langs om meer. Geen enkel schot kregen de ersatzkeepers Jos Mortelmans en Pol De Groof te houden. Anderzijds was de Antwerpvoorlijn zwakjes voor doel. Anders zullen wij geen spelers vernoemen, want allen hebben zich overtroffen. Bij B.A.C. daarentegen kunnen wij geen enkele vermelding maken, daar allen de taak te licht opvattend, benenden vorm speelden. Onder leiding van heer De Gotte stonden de ploegen in lijn.

R.A.F.C. wint den toss en vertrekt ook bliksemsnel. Reeds dadelijk krijgt Raemdonck een bal te verwerken. R.A.F.C heeft geen geluk. Jos Mortelmans schiet rakelings boven de lat, terwijl een schot van Willy Ulens naast de npaal gaat. Raemdonck heeft nog werk. Inmiddels bekomt R.B.A.C. een paar corners, maar R.A.F.C. leidt de meeste aanvallen. Camiel Simons schiet eveneens juist over de lat. R.A.F.C. heeft waarlijk het geluk niet langs haar zijde. Aan den 35en minuut loopt Sus Van den Cloot, op center van Elst uit, hij komt helaas in botsing met Larnoe en P. Braine en wordt gekwetst aan den bil. Jos Mortelmans vervangt de doelman tot half-time, die met blanken scoor gefloten wordt.

Na de rust staat Pol De Groof in het doel van R.A.F.C. Ondanks de numerieke minderheid komen de aanvallen nog van R.A.F.C. Aan den 7en minuut bekomt R.A.F.C. twee corners. Meljado redt een gevaarlijk standje juist op de fatale lijin. Dis Bastin zendt het leder terug en daar den uitloopenden Raemdonck mist, maakt Ferdinand Wertz het eerste punt in open doel. Drie minuten later staat heer De Gotte penalty toe voor fout van Janssens tegen Camiel Simons. Willy Ulens brengt de voorsprong van R.A.F.C. alzoo op 2-0. De kwaliteit van 't spel verbetert er niet op vooral dat R. Braine als back gaat spelen en de aanvalslijn gebroken is. Tijdens de laatste minuten is het weinig belangrijk spel moeilijk te volgen door den mist, maar R.A.F.C. behoudt de twee kostelijke en ruimschoots verdiende punten.

(bron: GvA - historisch archief - 13/12/1926)

Corneel Elst

54' Ferdinand Wertz 1-0
57' Désiré Bastin 2-0
90' Eindstand 2-0 90'