Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Antwerp F.C. Beerschot A.C.
2 4
05.10.1913 Plaats: Broodstraat
Toeschouwers: 6.000

Wedstrijdverslag

Gelijk het voorzien was, werd het puike terrein van A.F.C. bijna te klein bevonden om de talrijk opgekomen toeschouwers te bevatten. Wij schatten zonder overdrijven de toegestroomde menigte op minstens 6000 man.

De kamp, dien wij te zien kregen, was schoon, wel is waar hard, doch, dit zij tot lof der beide elftallen, een genoegen der footballsupporters gezegd, geenszins brutaal. De sterksten hebben gewonnen, dit mag eerlijk gezegd, en de Beerschot heeft zoodanig gewerkt, dat men heeft kunnen bemerken, dat nog verschillende zijner tegenstrevers met hen zullen af te rekenen hebben.

Van af den beginschop valt Beerschot moedig aan en moet Van Malderen twee harde ballen buiten houden. Het spel is langs beide zijden zeer zenuwachtig. Op een foul tegen Antwerp, redt de keeper een moeilijk schot van Lambrechts. Daarna eindigt een strijd vˇˇr de goal, op een corner, dien Robyns, op het uiterste oogenblik, nog redt. Na dit komt de Antwerp naar het Beerschotnet af, doch Wertz zendt den bal ver over de latten.

Vanden Eynde gaat opnieuw doelen en dwingt de rood-witten weer in "corner" te zenden. Deze heeft ook geen uitslag. Opnieuw is de beurt aan Antwerp, doch V.d.Cloot mist het doel. Eindelijk, korts voor het einde, geeft Jacquemin een bal aan Lambrechts, die hem het net van Van Malderen inzendt. Rust.

Bij het keeren schijnt het dat er kalmer gespeeld wordt, of ten minste, met meer overleg. De Antwerp schijnt nu ook meer beslist op te treden, en inderdaad, op den 4en minuut teekent Wertzken den gelijkmaker, voorwaar wel de schoonste goal van heel de partij. Opnieuw vallen de rood-witten aan en Huysmans redt een goal, die onvermijdelijk was. 't Duurt niet lang, echter, Beerschot wordt opnieuw kwaad en op een corner maakt Vanden Eynde den tweede goal voor Beerschot. Daarna krijgt Boucquey ook nog een moeilijk schot van Wertz te verwerken. Op een free-kick komt de bal opnieuw in het Antwerpkamp, en met een ver schot teekent Knaeps den derden goal.

Een tamelijk dure "charge" van Franssen aan Vanden Eynde, wordt door den scheidsrechter strafwaard gevonden, en de penalty, door Nott gegeven, teekent 4 voor de wit-mauven. Niet lang duurt het echter, of ook Antwerp bekomt een strafschop, op eene "charge" van Nott, die Wertzken wil omgooien. Robyns bolt de bal het net in. Dus 4-2 tegen A.F.C.

Na nog eenige schoone schotten van Lewis die met weinig het doel missen, wordt nog een "goal" gemaakt, doch deze wordt voor "hands" vernietigd, omdat de bal de borst van een der spelers raakte. Spijtig voor Beerschot, want deze verdiende "goal", gevoegd bij de verdienden van den eersten half-time, had de "score" op 7-2 gebracht.

In de voorlijn van Beerschot werkten Vanden Eynden en Lambrechts op wondere wijze. De verdediging van Nott en Huysmans, was puik.

Bij de Antwerp liet Wante zeer veel onverlet, en dienen wij alleen den uitmuntende keeper Van Malderen te feliciteren. Dank aan hem is de pil niet groter om te slikken.
(bron: GvA - historisch archief - 06/10/1913)

Statistieken

Antwerp F.C. Beerschot A.C.

Elftallen

Godefroid Van Melderen
Dolf Robyns (K)
Victor Van den Cloot
Pierre Franssen
Joseph Bosmans
Franšois (Sus) Carpentier
Rudolf Verbruggen
Fernand Caremans
Ferdinand Wertz
Jules Wante
Paul Robyns
Nestor Boucquey
Wallace Nott
Jules Huysmans (K)
Franšois Knaeps
Robert Clayton
August Fierens
Victor Jacquemin
Gerald Lewis
Joseph Van Opstal
Willy Lambrechts
Franšois Vanden Eynde

Wissels


Begin Match
      Willy Lambrechts 0-1 42'
Ruststand 0-1
49' Ferdinand Wertz 1-1      
      Franšois Vanden Eynde 1-2 55'
      Franšois Knaeps 1-3 70'
      Wallace Nott (penalty) 1-4 75'
80' Dolf Robyns (penalty) 2-4      
90' Eindstand 2-4 90'
TERUG