Simpelaere - Van Craeyveld
Toeschouwers: 10.000

Na R Antwerp FC - FC Diest
Antwerp Clubblad zag het zo

Rood-wit nam de wedstrijd nogal nonchalant op en kreeg in het eerste kwartier bijna het deksel op de neus. Gelukkig lieten de bezoekers enkele kansen onbenut voor Herman Houben na hoekschop raak trof.

Een tiental minuten na de koffie kogelde Fredje Riedl een strafschop binnen nadat Karl Kodat was gehaakt. De twee Oostenrijkers troffen in de laatste tien minuten elk nog eens raak. Enkel het doelpunt van Karl Kodat werd gevalideerd. Tot eenieders verbazing annuleerde referee Verhaeghe de treffer van Fredje Riedl (Antwerp Clubblad-12 - 19/01/1975).

Paar minuten volstonden

Royal Antwerp FC kon tijdens de eerste helft haar goede match van tegen RFC de Liège niet bevestigen. De 10.000 kijkers zagen eerder een vlot en dartel spelend FC Deist het meest bij de bal, Onder regie van Kasprzak waren de bezoekers ook het meest bij de bal, maar de afwerking was steeds gebrekkig. De twee kansen die FC Diest kreeg: Lambrichts werd in de zesde minuut foutief gehouden door Bob Geens zonder dat scheidsrechter Verhaeghe ingreep. In de tiende minuut werd een missen van Herman Houden 'afgestraft' door Lambrichts, maar Jean Trappeniers kon he lage schot uit zijn doelvlak ranselen en aldus de achterstand voorkomen.

Royal Antwerp FC was traag en nonchalant van wal gestoken en zou slechts tijdens het tweede kwartier ietwat losbarsten langs Flemming Lund. Eerst trapte hij een pas die door Alfred Riedl in de vlucht in het zijnet werd gekogeld. Vlak daarop dwong de thuisploeg tot driemaal toe een hoekschop af. Getrapt door Karl Kodat, vond hij eerst het hoofd van Louis Pilot, maar keeper Goos punchte de bal over de lat. Daarop sloeg de bezoekende doelman een schot van Herman Houben over de dwarsbalk. De derde keer kreeg Herman Houben de kans om de bal te controleren en in doel te schieten. Royal Antwerp FC kwam in het derde kwartier wat meer in de match, al bleef het bij die karige voorsprong tot aan de rust.

De tweede helft begon met een hard schot van Karl Kodat, gelost door Goos, kon hij het toch nog redden. Weldra zag het er naar uit de FC Diest haar frisheid had verloren, maar wel even sterk in een 4-4-2 bleef verdedigen, tot Keynen zelfs een gele kaart voor de neus kreeg. Zette Louis Pilot In de tiende minuut Karl Kodat op de loop, deze werd gehaakt door Van Casteren, gevolgd door een strafschop, krachtig door Alfred Riedl ingeschoten. Met 2-0 voorsprong, bleef Royal Antwerp FC de zaken nu rustig bekijken, terwijl FC Diest minder en minder vlot ging acteren, maar toch nog een kans afdwong langs Lambrichts, door Jean Trappeniers in hoekschop afgeweerd.

Besluit: Royal Antwerp FC kon in een paar minuten de match oriënteren, FC Diest repliceerde goed. Van den Dungen hield Alfred Riedl omzeggens geheel uit de match. Toch zou het slotoffensief langs Alfred Riedl, Karl Kodat nog voor 3-0 zien besluiten. Een vierde doelpunt van Alfred Riedl werd niet toegekend. Lambrechts kreeg ook nog de gele kaart (GvA - Frans Van Bergen - 1974-08-22).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 22/08/1974)

Karl Kodat
90' Eindstand 3-0 90'