Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Berchem Sport
4 0
06.04.1975 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jean-Claude Jourquin

Lijnrechters:
Philippe Duray - Renť Boulanger

Wedstrijdverslag

Na de kleine derby K Berchem Sport - R Antwerp FC

Karl Kodat sluit match af met twee voltreffers"

Via een strafschop kwam R Antwerp FC al na zeven minuten op voorsprong. Karl Kodat, gelanceerd door een goed begonnen Jos Heyligen, nam Busschots in snelheid en de ouderdomsdeken van de Belgische competitie bleef niets enders over dan naar de noodrem te grijpen. Scheidsrechter Rion aarzelde geen sekonde en wees naar de witte stip. Alfred Riedl nam de gelegenheid te baat om zich opnieuw afgezonderd aan de leiding van de schuttersstand te plaatsen. Even tevoren was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer geweest, maar Alfred Riedl besloot toen een Oostenrijkse combinatie met Karl Kodat naast de verste staak af. K Berehem Sport reageerde, dwong ook een paar doelkansen af, maar De Mulder, Verjans en de nochtans puik spelende Van Staay faalden bij de afwerking.

Aan de overzijde was het de weer hard werkende Jim De Schryver die tweemaal dicht bij de tweede treffer kwam en de nogal onzeker acterende Goossens bijna verraste. In een levendig begonnen match konden de achtduizend kijkers zich op het halfuur opnieuw opwarmen toen Alfred Riedl een vrijschop langsheen het Berchem-muurtje tegen de verste staak brosseerde.
Hij mag dan de schutterslijst aanvoeren, de kersverse Oostenrijkse internationaal miste ook dinsdagavond een paar goede kansen. K Berchem Sport ging in het vierde kwartier wel op zoek naar de gelijkmaker. De beide flankverdedigers en ook Ter Horst werden vaak op de plaatselijke helft gezien. Luc Dreesen miste nochtans een unieke gelegenheid. Nadien was het R Antwerp FC dat in een tijdspanne van zeven minuten de match voortijdig afsloot.

Eerst sloot Jos Heyligen een inspanning van Van Riel succesvol af, waarna Karl Kodat uit een zogenaamde onmogelijke hoek scoorde. Weer Karl Kodat kreeg na een missertje van Ter Horst, de gelegenheid de stand naar 4-0 te tillen. Goossins, niet vrijuit bij een paar doelpunten, voorkwam in het slotkwartier hogere cijfers. Aan de overzijde miste De Beuckelaer de gelegenheid op het eerreddende doelpunt (Walter Geboers - bron: onbekend - 07/04/1975).

Antwerp Clubblad (21) zag het zo

Tegen de buren van het Rooi speelde R Antwerp FC een vlotte en doeltreffende partij. In de 10e min. zette Fredje Riedl een penalty om. Na de rust voltrokken Jos Heyligen en Karl Kodat met twee doelpunten binnen een tijdspanne van zeven minuten het lot van de geelzwarten. Ook al ging doelman Goossens niet helemaal vrijuit, toch had de score, mits enige meeval voor R Antwerp FC, nog hoger kunnen oplopen. Voor de eerste maal in de terugronde bereikt rood-wit de derde plaats in het klassement (Bron: Antwerp Clubblad-21 - 15/05/1975).

(bron: de pers - 07/04/1975)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Berchem Sport

Elftallen

Jean Trappeniers
Jos Van Riel
Jos Velser
Bob Geens
Xavier Caers
Jim De Schryver
Renť Desaeyere
Jos Heyligen
Flemming Lund
Karl Kodat
Alfred Riedl
Antonio Goossens
Mike Kear
Roger Busschots
Gerrit ter Horst
Etienne Wilssens
Pierre Van Staay
Danny Koekelcoren
Luc Dreesen
Marc De Mulder
Ludo Verjans
Ronny De Beuckelaer

Wissels

Ludo Verjans (uit)/
Kamiel Van Damme (in)
75'
 
Ronny De Beuckelaer (uit)/
Colin Andrews (in)
86'
 

Begin Match
7' Alfred Riedl (penalty) 1-0      
67' Jos Heyligen 2-0      
69' Karl Kodat 3-0      
74' Karl Kodat 4-0      
90' Eindstand 4-0 90'
TERUG