Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Waregem R. Antwerp F.C.
2 1
30.08.1998 Plaats: Regenboogstadion

Scheidsrechter: Raf Tullen

Lijnrechters:
Lode Smuylders - A. Mortier

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSC Waregem

"Darko Pivaljevic nekt ons"

WAREGEM - "Een onvergeeflijke fout voor een prof." Regi Van Acker wees de elleboogstoot van Darko Pivaljevic aan als het scharniermoment van de wedstrijd. "Onze ServiŽr is de oorzaak dat we met lege handen blijven. Hij nekt ons. We liggen niet alleen uit de beker, maar bovendien gaan we onderuit voor de ogen van de afvaardiging van Manchester United, die vandaag over een samenwerkingscontract komen praten. We waren goed op dreef om het ver te schoppen. We hadden de match vast, tikten het balletje uitstekend rond. KSV Waregem kon ons op geen enkel moment in verlegenheid brengen. Tot Pivaljevic zijn temperament niet meer in de hand kon houden."

"Ik had Darko verwittigd dat sommige mandekkers hun rol perfect zouden invullen. Dat zijn kuiten het voorwerp zouden zijn van potig schaduwwerk. Woensdag tegen Cercle de held, was hij vandaag de anti-held. Hij zal de rekening betalen. Letterlijk. Die uitsluiting gaat hem geld kosten. Spijtig, op een moment dat hij eindelijk positief in de groep ligt, hervalt hij in zijn oude fouten." Opmerkelijk was dat R.A.F.C., na de uitsluiting van Darko Pivaljevic, de wedstrijd stevig in handen leek te nemen. "We toonden dat deze ploeg mogelijkheden heeft, dat we hoog kunnen pressen. De jongens brachten wat ik van hen verwachtte, goed voetbal. De tweede helft bracht helaas de ommekeer."

"We misten body en loopvermogen, juist de zaken waarop KSV Waregem teert. Vanaf het moment dat de Waregemtrainer een extra aanvaller inbracht, kwamen we op het middenveld een mannetje te kort. Toen Verhulst zijn schot richtte, wist ik dat de druiven nog te groen waren voor deze groep."

Wurggreep
"Zodra de gelijkmaker op het bord stond, raakten we niet meer los uit de wurggreep van KSV Waregem dat met groeiend zelfvertrouwen speelde. Mijn ploeg kan ik niets verwijten. Integendeel, ik moet hen feliciteren voor hun wilskracht, voor hun inzet. Mijn jonge mannen toonden een onwrikbare wil om door te bijten. De uitsluiting was nefast voor R.A.F.C. Vooraan misten we na de aftocht van Darko Pivaljevic ideeŽn. Niet dat ik KSV Waregem onderschatte, ik wist dat dit een moeilijke verplaatsing was. Ik wilde geen risico nemen met Ganiyu Owolabi. De Nigeriaan sukkelt met een dijletsel."

"Ik wilde hem sparen voor het competitietreffen tegen RFC Cappellen. De uitschakeling is een serieuze opdoffer. We rekenden erop om minstens nog een ronde verder te geraken, op een kaskraker tegen een eersteklasser. De nederlaag heeft misschien toch een positieve kant. Op risico voor zwartkijker te worden versleten, wil ik aanstippen dat duidelijk werd dat dit R.A.F.C. nog versterking nodig heeft, ervaring in verdediging en middenveld. Misschien worden mijn wensen de volgende dagen hard gemaakt. Morgen landt in Deurne al een 21-jarige Hongaarse verdedigende middenvelder."

De match
Een rode kaart voor Darko Pivaljevic schrikte het Regenboogstadion na 20 minuten op. Wullaert viseerde de Servische enkels. Darko Pivaljevic revancheerde zich met een ellboogstoot. De uitsluiting betekende geen deuk in de Antwerpse ambities. Rood-wit nam met gemak het heft in handen. Sandro Da Silva en Bimbo Fatokun testten de keeperskunsten van Merlier. Even voor het halfuur schudde de Braziliaan een schitterende dieptepas uit de schoen. 'Bimbo' maakte koel af.

Het tweede luik had aanvankelijk niet veel om het lijf. Voor R.A.F.C. was het slikken toen Verhulst, na een voorzet vanop rechts, de gelijkmaker inschoof. Meteen keerden de kansen. De snelle Verhulst botste tweemaal op Oldrich Parizek. In de slotminuut schoof Bimbo Fatokun de bal voorlangs. KSV Waregem trok met groeiend zelfvertrouwen de verlengingen in. Snelheidsduivel Verhulst testte de vuisten van de Antwerpdoelman. In de tweede verlenging dompelde Van Herreweghe, met een rake kopbal, R.A.F.C. onder water (D.M. - GvA - 31/08/1998).

(bron: de pers - 31/08/1998)

Statistieken

K.S.V. Waregem R. Antwerp F.C.

Elftallen

21 Pieter Merlier
4 Wouter Wullaert
5 Stijn Dhont
18 Iyenemi Furo
6 Charles Okoneda
7 Steven Van Herreweghe
12 Carl Verhulst
14 Kristoff Van Robays
15 Hendrik Van Hende (K)
16 Alain De Clercq
17 Fabio Guintini
Oldrich Parizek
Abdul Saleem Senanu
Jonas De Roeck
Geert Emmerechts (K)
Laszlo Nagy
William Verbeeck
Johan Mucher
Olivier Brassart
Sandro da Silva
Darko Pivaljevic
Bimbo Fatokun

Wissels

111' 12 Carl Verhulst (uit)/
13 Vincent Bostoen (in)
 
0 Olivier Brassart (uit)/
Gunter Ribus (in)
76'
 
0 William Verbeeck (uit)/
Sylvain Naets (in)
100'
 
0 Jonas De Roeck (uit)/
Victor Lembi Kubu (in)
112'
 

Begin Match
Wouter Wullaert      
Iyenemi Furo      
Fabio Guintini      
      Darko Pivaljevic 23'
      Bimbo Fatokun 0-1 29'
Ruststand 0-1
60' Verhulst 1-1      
      Geert Emmerechts 72'
90' Eindstand 1-1 90'
Begin verlengingen
107' Steven Van Herreweghe 2-1      
Einde verlengingen 2-1
TERUG