Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Germ. Ekeren R. Antwerp F.C.
6 3
25.05.1997 Plaats: Veltwijckpark

Scheidsrechter: Amand Ancion

Lijnrechters:
Mark Simons - Fernand Weytens
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

Na KFC Germinal Ekeren - R Antwerp FC

R Antwerp FC speelt geen Europees voetbal

EKEREN - "Zoiets afschuwelijks overkwam me zelden en ik draai toch al behoorlijk wat jaartjes mee. Zonder een uitstekende doelman Aleks Klak nam de score nog grotere proporties aan." Antwerptrainer George Kessler, groot in voor rood-wit kleine omstandigheden, overlaadde de buurclub in zijn kenschetsende stijl met complimentjes. "Wij kwamen vandaag van een koude kermis thuis. Als Germinal Ekeren zondag even snel, even compact en even doeltreffend speelt, acht ik ze bekwaam RSC Anderlecht de beker afhandig te maken."

R.A.F.C. maakte voor de aftrap een waterkans op Europees voetbal, maar leek nooit rekening te houden met het gegeven K Lommelse SK en RSC Anderlecht nog in extremis voorbij te steken. Was het 'Europese' stress, de lentewarmte of gewoon geen zin? Feit is dat R Antwerp FC er in het Veltwijckstadion niks van bakte. De verdediging nam een snipperdag, het middenveld maakte weinig klaar, spitsen Cisse Severeyns en Ganiyu Owolabi zaten met hun gedachten elders. Gesneden koek voor Germinal Ekeren. "Als Germinal ontspannen kan spelen, zijn we razend gevaarlijk", gaf trainer Helleputte mee. Alsof 6-3 cijfers nog begeleidend commentaar behoeven. Rudi Smidts, voor het laatst in roodwit shirt, had een beter afscheid verdiend. Akkoord, hij scoorde een doelpunt, en werd tien minuten voor het einde door op het veld gestormde fans op de schouders gehesen. Daar hield het dan ook op. De winnaar in Rudi Smidts bleef op zijn honger. Kan ook moeilijk anders, als je halfweg al tegen 4-2 rustcijfers zit aan te hikken.

Germinal forceerde meer doelkansen dan een gemiddelde speelfilm bij VT4 reclame-onderbrekingen bevat. Dheedene, Van Ankeren, en tweemaal Radzinski schoten strakker, kopten beter en liepen harder dan het stel dat werd betaald om hen het scoren te beletten. Rudi Smidts en Cisse Severeyns, die zomaar de bal cadeau kreeg van Vande Walle, milderden, maar konden ook geen nieuw elan brengen in het spel van R.A.F.C. George Kessler probeerde tijdens de rust een paar positiewissels uit. "Tegen beter weten in, eigenlijk. Dit was ons dagje niet." Dat bleek toen Germinal, speels voetballend, de score bleef aandikken. Dragan Koncalovic tekende voor de laatste Antwerpopflakkering. De rest bleef roodgeel getint. Crochetjes, dribbelnummertjes tussen de benen van de opponent, balbezit dat uren leek te duren: het gamma dat de Ekerenaars normaal voor de trainingssessies voorbehouden kwam gisteren in wedstrijdvorm aan bod. Hofmans scoorde. Radzinski, meters sneller bij elke balbetwisting, daagde nog een keer alleen voor Aleks Klak op.

De doelman weet nu meteen ook tot wat bloedvorm in staat is. Overigens ook geldig voor de rest van de ploeg (Guy Vermeiren - GvA - 26/05/1997).

(bron: de pers - 26/05/1997)

Statistieken

K.F.C. Germ. Ekeren R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Philippe Van de Walle (K)
15 Marc Schaessens
6 Mike Verstraeten
4 Nick Descamps
9 Didier Dheedene
7 Rudy Janssens
8 Florian Urban
10 Gunther Hofmans
14 Christophe Kinet
12 Edwin Van Ankeren
13 Tomasz Radzinski
Aleksander Klak
Ivan Ilic
Igor Nikolovski
Rudi Taeymans
Rudi Smidts (K)
Wim Kiekens
William Verbeeck
Sandro da Silva
Dragan Glogovac
Cisse Severeyns
Ganiyu Owolabi

Wissels

54' 15 Marc Schaessens (uit)/
2 Bernard Wťgria (in)
 
66' 13 Tomasz Radzinski (uit)/
11 Alex Czerniatynski (in)
 
80' 9 Didier Dheedene (uit)/
16 Tom Peeters (in)
 
0 Ganiyu Owolabi (uit)/
Willy Vincent (in)
46'
 
0 William Verbeeck (uit)/
Sinisa Koncalovic (in)
64'
 

Begin Match
19' Didier Dheedene 1-0      
23' Edwin Van Ankeren 2-0      
      Rudi Smidts 2-1 25'
28' Tomasz Radzinski 3-1      
      Cisse Severeyns 3-2 33'
40' Tomasz Radzinski 4-2      
Ruststand 4-2
57' Gunther Hofmans 5-2      
62' Tomasz Radzinski 6-2      
      Sinisa Koncalovic 6-3 65'
90' Eindstand 6-3 90'
TERUG